Maandag 26 januari ontvangen 106 scholen, maar liefst 30 meer dan vorig jaar, het predicaat Excellente School 2014 in aanwezigheid van premier Rutte in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. 187 scholen hadden zich aangemeld.

Dekker: “Dit jaar hebben weer meer scholen zich voor het predicaat aangemeld. Het predicaat begint echt een instituut te worden. Het is een erkenning en beloning voor scholen die het voortreffelijk doen.” Met het predicaat Excellente School wil het ministerie van OCW zeer goed presterende scholen de maatschappelijke zichtbaarheid en waardering geven die ze verdienen.

De bewindsman is verheugd dat dit jaar 15 havo-opleidingen het predicaat krijgen. “De eerste jaren bleef de havo enorm achter bij het aantal predicaten voor het vwo. Gelukkig zien we dit jaar dat dit gelijk trekt. Goed om te zien, want álle scholen kunnen excellent zijn, dat is niet voorbehouden aan de categorale gymnasia.”

De predicaten worden voor het derde jaar uitgereikt. De jury stond dit jaar voor het laatst onder leiding van Fons van Wieringen, die maandag het stokje overdraagt aan een nieuwe jury onder verantwoordelijkheid van de Inspectie van het Onderwijs.

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.

Gerelateerd nieuws