1000ste schoolleider geregistreerd in Schoolleidersregister VO

Op 10 december werd Benedict Hamans, rector Stedelijk Gymnasium Schiedam, op de Nationale Schoolleiders Top in het zonnetje gezet als 1000ste geregistreerde schoolleider in het Schoolleidersregister VO. Het Schoolleidersregister is een professionaliseringsplatform dat door schoolleiders zelf wordt beheerd en doorontwikkeld.

Leezan van Wijk, directeur SRVO, bood Hamans als dank voor zijn inschrijving een professionaliseringsactiviteit aan, beschikbaar gesteld door NL2025 (partner van de Nationale Schoolleiders Top).

De Nationale Schoolleiders Top VO is een jaarlijkse bijeenkomst voor alle leidinggevenden binnen het voortgezet onderwijs. In samenwerking met meer dan zeventig experts uit het onderwijs, cultuur en bedrijfsleven gaan honderden schoolleiders uit heel Nederland aan de slag met hun eigen ambities, drijfveren en uitdagingen. Om zo hun leiderschap en het onderwijs verder te brengen.

Het Schoolleidersregister VO (SRVO) is een initiatief van en voor de beroepsgroep. Het register stimuleert scholing en professionele ontwikkeling van schoolleiders. Als individu maar ook als beroepsgroep. SRVO dient als platform en ontmoetingsplek voor schoolleiders en maakt concreet welke kennis en bekwaamheden van een schoolleider mogen worden verwacht. Zo waarborgt het register de kwaliteit en de status van het beroep en draagt die uit.

Links

Let op: Dit artikel is meer dan vijf jaar geleden gepubliceerd en bevat wellicht incorrecte, onvolledige of ongeldige informatie.