De coronacrisis hield de afgelopen jaren iedereen in de greep. In omstandigheden die niemand had kunnen voorzien, hebben schoolleiders en hun teams het onderwijs op de been gehouden. Misschien soms met vallen en opstaan, maar het lukte. Vervolgens zijn we van de ene crisis in de andere beland. De oorlog in Oekraïne houdt ons allemaal bezig en met de stroom vluchtelingenkinderen wordt er wéér een beroep gedaan op het onderwijs. En als vanzelfsprekend staat iedereen opnieuw klaar en laten schoolleiders wederom een enorme veerkracht zien. Uiteraard verdient deze inzet alle waardering.

Maar veerkracht mag nooit een vanzelfsprekendheid zijn. De boog kan lang en vaak gespannen zijn, maar er komt een moment dat de rek eruit is. Dan is het belangrijk om te weten en te voelen dat je er, ook als schoolleider, niet alleen voor staat. Dat er een plek is waar je met je verhalen en vragen terecht kunt. Een plek waar je kennis en informatie kunt ophalen. Een plek waar je beroepsgenoten kunt ontmoeten en met elkaar ervaringen kunt delen – mooie ervaringen, maar ook als het moeilijk is geweest. Een plek om van en met elkaar te leren en samen sterker te worden. De AVS wil zo’n plek zijn. Een beroepsorganisatie die er voor je is, die voor én achter jou als schoolleider staat. Samen staan we sterk en blijven we veerkrachtig. Sterke schoolleiders zorgen tenslotte voor sterke scholen en dus voor goed onderwijs.

Wat kan de AVS voor jou betekenen in het als maar veranderende onderwijslandschap om te zorgen dat jij als schoolleider nog sterker komt te staan of sterk blijft staan? Laten we daarover in gesprek blijven, het liefst het hele jaar door op alle mogelijke manieren. Binnenkort start de AVS echter ook een digitaal ledenonderzoek via een peiling en ik hoop van harte dat je die wilt invullen. Want met jouw antwoorden op zak gaan we kijken hoe we jou, en al die andere schoolleiders in Nederland, nog beter van dienst kunnen zijn. Laat dus van je horen, zodat de AVS jouw stem het best kan laten gelden.

Interessant?
Dit artikel stond in KADER , het vakblad voor schoolleiders, dat AVS-leden exclusief ontvangen. Wil jij KADER ook op de deurmat hebben? Word lid of abonnee, ontvang voortaan een kersvers exemplaar in de brievenbus en versterk de positie van schoolleiders.