Alien Cnossen

Ik houd van het nieuwe jaar.
Tot vlak voor de kerst heb ik hard gewerkt om in januari opgeruimd te kunnen gaan beginnen. Ik ben er klaar voor!
Net als onze oosterburen wil ik niets liever dan ‘ein guten Rutsch ins neue Jahr’ maken.
Een nieuw jaar met een nieuwe frisse start.

Een frisse start is het zeker: Het is je ongetwijfeld opgevallen. Wij hebben ons in een nieuw jasje gestoken. Een nieuwe naam: de AVS Academie, een nieuwe logo en de nieuwe kleur groen. Met de naam verbinden wij ons opnieuw aan onze roots: de Algemene Vereniging van Schoolleiders. Ik ben er trots op dat de Academie hoort bij deze sterke vakbond en het stevige professioneel netwerk van schoolleiders.

In het logo en in de keuze voor de kleur groen laten we beweging en ontwikkeling zien. Groen is de immers de kleur van groei en vernieuwing. Bij die vernieuwing past ook een andere manier van communiceren. Sneller inhakend op de actualiteit, meer beelden en minder woorden.

Vanaf 2020 zullen wij daarom – naast nieuwsbrieven over praktische zaken met betrekking tot onze leergangen en trainingen en naast de verdiepende artikelen in KP – ook maandelijks een blog plaatsten. De blogs gaan over thema’s uit de actualiteit die te maken hebben met het leren en ontwikkelen van schoolleiders en hun lerende school.

Want daar is het ons om te doen. Jullie schoolleiders hebben de toekomst van het onderwijs in handen. Met jullie keuzes maken jullie verschil. Scholen waar leerkrachten en kinderen kunnen groeien zijn van levensbelang voor het welbevinden van mensen in het hier en nu èn voor het succes van onze kinderen in de toekomst.

Met onze leergangen en trainingen ondersteunen wij jullie plannen en ambities. Wil je daarover meer weten of krijg je graag eens advies over wat voor jouw persoonlijke ontwikkeling of voor de ontwikkeling van jouw school van belang is, neem dan contact met ons op. Onze adviseurs denken graag met je mee.

Wij zijn fris van start gegaan en ik hoop dat we met de AVS Academie samen met jullie verschil kunnen gaan maken!

13 januari 2020

Download de brochure ‘Opleidingen en leergangen 2020’