Als het even kan, vind je mij op woensdagen niet op kantoor of thuis achter mijn laptop, maar ben ik onderweg naar een schooldirecteur ergens in het land om een bezoek te brengen aan zijn of haar school. Hoe gaat het met je? Wat speelt er op jouw school? Welke onderwerpen moeten we als AVS duidelijk op het vizier hebben? Ik wil zien, ik wil voelen en meemaken wat er in het onderwijs gebeurt. Wat gaat jou aan het hart?

Het is nu bijna een jaar geleden dat ik bij AVS begon. Bij de start van mijn voorzitterschap heb ik, het ontmoeten, een hoge prioriteit gegeven. In 2022 heb ik kennis mogen maken met tal van schoolleiders, beleidsmakers, politici en onderwijsexperts. Wat heb ik veel geleerd, wat heb ik veel meegemaakt. Allemaal hebben ze bevestigd hoe belangrijk dat wezenlijke contact is. Dus heb ik me voorgenomen om die betekenisvolle ontmoetingen in 2023 opnieuw hoog op mijn agenda te zetten.

Geïnspireerd door al die mooie ontmoetingen gaat AVS het komend jaar ontmoetingen voor schooldirecteuren organiseren. Niet alleen omdat het ‘leuk’ is om het als collega’s onderling te hebben over dat mooie vak van schoolleider, maar vooral omdat je in contact met elkaar zo ontzettend veel kan leren. Alleen is maar alleen. Maar samen sta je sterker. En, of je nu startend schoolleider bent of juist heel ervaren: je kunt altijd wat van elkaar leren omdat je dezelfde passie, goed onderwijs maken, deelt.

Het hoogtepunt van dat ‘grote ontmoeten’ vindt op 17 maart plaats tijdens het AVS Schoolleiderscongres in de Fabrique in Utrecht. Uiteraard hoop ik je daar persoonlijk te verwelkomen. Mocht je er niet bij kunnen zijn, dan houd ik het gewoon op een ‘tot gauw’. Maar eerst en vooral wens ik je een geweldig, betekenisvol 2023 toe.

Interessant?
Dit artikel stond in KADER , het vakblad voor schoolleiders, dat AVS-leden exclusief ontvangen. Wil jij KADER ook op de deurmat hebben? Word lid of abonnee, ontvang voortaan een kersvers exemplaar in de brievenbus en versterk de positie van schoolleiders.