Over het waarom en hoe van succesvolle samenwerking

Goed samenwerken binnen uw directie- of managementteam is een van de sleutels tot succes. Het is belangrijk om daarbij regelmatig:

  • waardering naar elkaar uit te spreken;
  • stil te staan bij de samenwerking;
  • succes te vieren en succesfactoren te benoemen;
  • plannen te maken voor de komende periode en daarbij de taken slim (op basis van talenten/sterke punten) te verdelen.

Er is gedegen wetenschappelijk onderzoek beschikbaar dat duidelijk aantoont welke aspecten van belang zijn voor optimale samenwerking. Wij laten je graag op een heel praktische wijze kennismaken met deze aspecten.

Samen met jou en jouw collega directie-/managementteamleden geven wij graag vorm aan deze inspirerende, ontspannen en zinnige tweedaagse op een prettige locatie.
Naar aanleiding van je testresultaten en het bespreken van gedragsvoorbeelden verkrijg je inzicht in de eigen talenten en de (aanvullende) talenten van de collega(s). Daarna maken jullie als collega’s de balans op over de samenwerking tot nu toe met behulp van een criterialijst uit onderzoek van internationaal onderzoeksbureau Gallup met aandacht voor:

  • Wat is er al bereikt?
  • Wat kan er nog  bereikt worden om de samenwerking voor allen optimaal te doen werken?

Als onderdeel van het programma maakt een topsporter met behulp van zijn/haar verhaal en beelden het belang van optimale samenwerking op een andere manier duidelijk.
Mede gevoed door de nieuwe inzichten onderzoek je samen jouw plannen voor de komende periode en/of past ze daar waar nodig aan. Hierbij heb je aandacht voor een mogelijk nog betere samenwerking, het benutten van aanvullende talenten/sterke punten, het realiseren van individuele groei en groei als team en het meer inzetten van de sterke punten en de mogelijke toepassing van het geleerde in de eigen organisatie.

Kortom, deze tweedaagse geeft een ‘boost’ aan een nog betere/fijnere samenwerking, meer (werk)plezier, een slimmere taakverdeling en daardoor betere resultaten!

Praktische informatie

Aantal dagen
2 dagen

Aantal bijeenkomsten
2

Doelgroepen
Deze tweedaagse is uitermate geschikt voor directies, schoolleiders met zijn/haar adjunct(en), managementteams en bestuurders in het onderwijs die zowel persoonlijk als als team willen floreren. In verband met de aandacht voor de samenwerking bevelen wij aan om met minimaal twee personen deel te nemen.

Sector
Primair onderwijs, Voortgezet onderwijs

In samenwerking met