Wat zijn de pensioenregels en hoe voer je een gesprek?

In je team zit waarschijnlijk een aantal leerkrachten dat tegen hun pensioen loopt. Verschillende vragen houden hen bezig.

Ga ik eerder stoppen of werk ik door, omdat mijn pensioen dan meer oplevert? Hoe ga ik mijn laatste jaren op school nuttig invullen? Blijf ik fulltime voor de klas staan of ga ik andere taken op mij nemen? 

Als directeur van een school is het belangrijk op het juiste moment het gesprek aan te gaan. Wat zijn de pensioenregels op dit moment? Hoe kun je die uitleggen aan je medewerkers? Hoe nodig je iemand uit voor het gesprek en hoe voer je het gesprek?

De AVS en pensioenuitvoerder ABP slaan de handen ineen om je zowel pensioeninhoudelijk als in de gesprekstechnieken die daarbij horen te professionaliseren. Door middel van herkenbare casuïstiek krijg je zicht op de meest voorkomende situaties waarin jouw leerkrachten zich bevinden. Zo bestaan er uiteraard verschillende situaties: van een leerkracht die er voor de opvoeding van de kinderen tien jaar uit is geweest tot een leerkracht die altijd 100 procent heeft gewerkt. Door middel van discussie, intervisie en simulaties van gesprekken kun je met een gerust hart de gesprekken op een professionele manier voeren.

Praktische informatie

Aantal dagen
1 dag

In samenwerking met

Opmerking certificering

Contactpersoon

Dianne FrankeDianne Franke
Programmamanager AVS Academie
d.franke@avs.nl
030-2361010