Training Meerscholendirecteur? Dat is echt wat anders!

Een heel andere denkwijze over je eigen taakstelling

Als meerscholendirecteur wordt van je verwacht leider te zijn van twee of meer verschillende basisscholen met hun eigen cultuur en onderwijsconcept. Dat vraagt aan de ene kant strategisch sturen en leidinggeven op afstand, maar aan de andere kant zicht- en herkenbaarheid als leider. Dat vergt een heel andere denkwijze over je eigen taakstelling.

Tijdens deze training krijg je handvatten hoe je dat kunt leren. Hoe je strategisch beleid van de scholen uitzet en tegelijkertijd de verschillen tussen de scholen respecteert. Je geeft leiding aan de implementatie, zowel top-down als bottom-up, en op zo’n wijze dat dit op de verschillende scholen gedragen wordt. De specifieke leiderschapscompetenties die dit vraagt komen aan bod en de vraag hoe je die verder kunt ontwikkelen.

Ten slotte brengen we recente ontwikkelingen in het onderwijs onder de aandacht, zoals de 21st century skills en de mogelijkheden die deze ontwikkelingen bieden. De eendaagse biedt een afwisseling van inhoudelijke kennis, uitwisseling van meningen en ervaringen en situatiegerichte opdrachten.

Aankomende opleidingsdata

  Meer informatie

  Maak kans om deze training gratis te volgen

  De zomervakantie komt eraan. Een mooie tijd om lekker te ontspannen. Na de vakantie heb je vast weer volop energie om aan de slag te gaan. Ons aanbod van opleidingen en leergangen kunnen je helpen bij jouw verdere professionalisering.

  Als jij je aanmeldt in de maanden juni, juli of augustus voor een opleiding, leergang  of studiereis die start in het schooljaar ’24-’25, dan ben je verzekerd van een plek en maak je bovendien kans op een AVS training naar keuze!  Uit alle inschrijvingen wordt elke maand een winnaar getrokken.

  Meer informatie en voorwaarden vind je hier

  Data

  De training bestaat uit 1 eendaagse

  Startdatum: 27 maart 2025

  Locatie

  AVS
  Herenstraat 35
  Utrecht

  Prijs

  • Ledenprijs: € 545
  • Prijs: € 545

  De AVS Academie behoudt het recht om tussentijdse prijsverhogingen door te voeren.

  Voor wie is de leergang?

  Deze leergang is bedoeld voor directeuren en leidinggevenden die de ambitie hebben om een Integraal Kindcentrum met visie te leiden of die hun huidige IKC willen verbeteren. Het is ideaal voor leiders die streven naar een naadloze integratie van onderwijs, kinderopvangen externe partners zoals jeugdzorg of gemeente. Schoolleiders die een sterke, ondersteunende gemeenschap voor kinderen en hun families willen creëren. 

  Hoe kan ik mij inschrijven voor het aanbod van AVS Academie?

  Aanmelden voor één of meerdere open opleidingen, leergangen of trainingen kan via het inschrijfformulier.

  Bij een vraag inzake coaching of advies op maat stuur je een e-mail naar academie@avs.nl.

  Na inschrijving voor een open professionaliseringsaanbod ontvang je een bevestiging via e-mail. Als je deze niet ontvangt is het raadzaam contact op te nemen met de AVS via academie@avs.nl.

  Uiterlijk twee weken voor aanvang van het professionaliseringsaanbod ontvang je de uitnodiging en – apart verzonden – een factuur.

  Kan ik mijn inschrijving voor AVS Academie annuleren?

  Annulering door deelnemers dient schriftelijk te gebeuren bij de opleidingsadministratie via academie@avs.nl. Als annuleringsdatum geldt de datum waarop de annulering bij AVS Academie binnenkomt. In alle andere gevallen zijn de volgende kosten verbonden aan annulering:

  • Bij annulering meer dan dertig dagen voor aanvang van het professionaliseringsaanbod: € 45,- administratiekosten;
  • Bij annulering minder dan dertig dagen voor aanvang van het professionaliseringsaanbod: geen restitutie.

  Wel kan de deelnemer zich in alle gevallen door een collega laten vervangen.

  Bekijk onze algemene voorwaarden.