Training DigiLEAD

Op weg naar een digitale transformatie strategie voor jouw school 

Houd jij het nog bij? De opmars van digitalisering in het onderwijs is niet te stoppen en biedt veel kansen. Technologische vernieuwing heeft doorgaans veel impact. Dat vraagt om weloverwogen keuzes die passen bij het onderwijs waar je als school in gelooft. Wat betekent digitale transformatie voor het onderwijs bij jou op school? Voor welke innovaties kies je en is iedereen voldoende toegerust om hiermee om te gaan?  

Deze gratis* training helpt jou als schoolleider, of als team van directeuren, bij het ontwikkelen van een strategie voor digitale transformatie en deze met succes te implementeren. Daarmee vormt deze training een antwoord op de levende behoefte in Europa aan het opleiden van schoolleiders om de complexiteit van de digitale transformatie te doorzien, en tegelijkertijd leerkrachten en leerlingen extra ondersteuning te bieden om hun digitale vaardigheden te verbeteren. De training is speciaal aangepast op de Nederlandse context in samenwerking met Remco Pijpers en Nadia Demaret van Kennisnet.  

Zij gaan samen met jou aan de slag met ethische afwegingen, visieontwikkeling en praktische omgang met materieel, digitale tools en stakeholders als docenten, studenten, maar ook ouders. Na afloop van de training ga je naar huis met een uitgewerkte- persoonlijke visie op de digitaliseringsstrategie van je school. Je krijgt praktische tools mee om de verschillende stakeholders aan te sturen, te betrekken in de transitie en vaardigheden te verbeteren. Om de duurzaamheid van digitalisering in scholen te waarborgen, biedt DigiLEAD tools voor evaluatie en alternatieven. Tot slot krijg je ook een praktische toolkit mee waarin alle informatie kan worden nageslagen. 

Deze training word je aangeboden door AVS en de European School Heads Association (ESHA) in het kader van het Europese project Digilead van Erasmus+ dat schoolleiders ondersteunt bij het ontwikkelen van een digitale transformatie strategie. 

*Let op! No show fee – € 100,00

  Meer informatie

  Prijs

  Gratis

  Let op! No show fee is € 100,00

  De AVS Academie behoudt het recht om tussentijdse prijsverhogingen door te voeren.

  Data en locatie

  Deze masterclass duurt 1 dag

  Datum: 28 september 2023
  Locatie: AVS in Utrecht 
  Tijd: 10:00 tot 16:00 uur | lunch inbegrepen!

  Over de docenten

  Remco Pijpers  
  Strategisch adviseur digitale geletterdheid, ethiek en digitalisering bij Kennisnet. 

  Nadia Demaret  
  Senior adviseur digitale geletterdheid bij Kennisnet en transitiecoach in het onderwijs. 

  Myrthe Stienstra 
  Vanuit ESHA betrokken bij onderzoek rondom project DigiLEAD en samen met Luca Laszlo hoofdtrainer voor dit onderwerp.