Jan Plevier

Wie is Jan?

Door passie en betrokkenheid is Jan in staat om mensen te laten groeien. Vanuit het persoonlijke en het zakelijke staat hij voor comfortabele confrontatie. Jan heeft ruime ervaring met de juridische en (sociaal) psychologische aspecten van persoonlijke keuzes, individuele en collectieve onderhandelingen en conflicten in de werksfeer. Zijn kennis en ervaring gekoppeld aan zijn levenswijsheid maken hem tot een hartverwarmende en impactvolle MfN registermediator, trainer en (conflict)coach.

Welke opleiding / ervaring heeft Jan?

Jurist specialisatie arbeidsrecht (UvA). Post doctoraal bedrijfskunde (PAO/UU). Diverse opleidingen MfN registermediator (The Lime Tree, Intop). Meerdere opleidingen tot teamcoach en (conflict) coach (The Lime Tree, Louis Cauffman. Meerdere opleidingen / trainingen op het gebied van Leiderschap (Autonomica, Krauthammer en Leadership matters),  Meerdere trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling (Phoenix, Essence)

Jan is 15 jaar zelfstandig ondernemer in genoemde rollen. Jan geeft daarnaast onder andere les aan rechtenstudenten aan de Universiteit van Amsterdam en de NSPOH opleiding voor bedrijfsartsen. Daarvoor heeft hij ervaring onder meer als advocaat, cao-onderhandelaar en manager van een team van professionals.

Wat typeert Jan zijn manier van werken?

In zijn werk als begeleider is zijn voornaamste taak te faciliteren dat mensen datgene leren wat zij willen leren gezien waar zij op dat moment (voor open) staan. Jan werkt faciliterend of wel “leading from behind”. Hierbij werkt hij oplossingsgericht, systemisch en met aandacht voor context van mens(en) of team. In verbinding met hoofd, hart en buik. Intra- en interpersoonlijke processen zijn de basis om veranderingen in de materiële (structuur) wereld mogelijk te maken.

Coletta Teuben

Wie is Coletta?

Coletta Teuben is mediator, en is gespecialiseerd in samenwerkingsproblemen binnen organisaties op elk niveau, in zakelijke conflicten en verstoorde familieverhoudingen.  Ze heeft een achtergrond in organisatieverandering en -vernieuwing als adviseur en manager, vooral bij bedrijven en instellingen in zwaar weer. Ze heeft sinds 2006 een netwerkbureau met kantoor in Maarssen en heeft in vele sectoren gewerkt als executive coach, interimmanager en adviseur.

Welke opleiding / ervaring heeft Coletta?

Coletta is gecertificeerd MfN registermediator. Het MfN-register is het enige onafhankelijke en erkende non-profit kwaliteitsregister voor mediators in Nederland. Erkend door de Raad van de Rechtspraak en de Raad voor Rechtsbijstand. Verder is ze gecertificeerd executive coach via de Vrije Universiteit Amsterdam en afgestudeerd organisatiesocioloog aan de Universiteit van Amsterdam.

Wat typeert Coletta haar manier van werken?

“Soms gaat het mis in de samenwerking tussen mensen. Je bent teleurgesteld in elkaar, er zijn misverstanden, de wederzijdse verwachtingen zijn niet zo duidelijk als gedacht. Mensen verliezen het vertrouwen in de samenwerking en elkaar.

Ik zorg voor een open gesprek tussen jullie, waarin jullie alles bespreken wat er speelt tussen jullie en waarin jullie samen tot een oplossing komen.

Ik ben neutraal en onpartijdig, als mediator beoordeel ik niet wie gelijk heeft en bepaal ik niet wat jullie moeten doen. Ik heb geen belang bij de uitslag van de mediation.

Mediation is vrijwillig: jullie besluiten als deelnemers in alle vrijheid een mediation aan te gaan met elkaar en willen er met elkaar uitkomen. Vrijwilligheid betekent ook dat iedereen kan stoppen wanneer hij of zij dat wil.

De gesprekken zijn in beginsel volledig vertrouwelijk, ook tot na de mediation. Partijen beslissen samen wat er naar buiten komt. Het doel hiervan is, dat je vrijuit kunt praten en niet de kaarten voor de borst hoeft te houden. Je kunt in alle veiligheid en vertrouwen je uiten.

Soms is eén gesprek voldoende, meestal meer. De gesprekken kunnen plaatsvinden in mijn kantoor in Maarssen, maar als een andere locatie de voorkeur heeft kan dat natuurlijk ook.

Als je meer wilt weten, kun je altijd bellen voor een afspraak.