De AVS Academie biedt naast opleidingen, trainingen en leergangen ook persoonlijke begeleiding bij jouw persoonlijke leervraag in je ontwikkeling als schoolleider We doen dat door middel van coaching.

Tijdens het begeleidingstraject verken je je vragen, reflecteer je over inzichten en oplossingen en vergroot je je handelingsmogelijkheden. De ontmoeting met een coach kan zowel in een fysieke als online omgeving plaatsvinden.

Coaching

Bij coaching ben je bezig met je professionele ontwikkeling, met organisatieontwikkeling of met persoonlijke groei. Het doel is om het vertrouwen in je eigen ideeën en mogelijkheden te versterken en andere mogelijkheden te ontdekken en uit te proberen.

Coaching is een gestructureerd en doelgericht proces. Je coach zet je op interactieve wijze aan  tot effectief gedrag door:

  • bewustwording en persoonlijke groei
  • het vergroten van zelfvertrouwen en
  • het exploreren, ontwikkelen en toepassen van je eigen mogelijkheden

Jij en je coach nemen ieder de verantwoordelijkheid voor het proces. De relatie is gelijkwaardig. De coach faciliteert het leerproces van jou als coachee. De relatie tussen jou en je coach is strikt vertrouwelijk. De coaches bij de AVS Academie hebben een erkende coachopleiding gevolgd en onderhouden hun vak.

Met de definitie voor coaching en mentoring sluit de AVS Academie aan bij de NOBCO en bij de ‘European Mentoring & Coaching Council ‘(EMCC)

Onze coaches

Bernadette van de Laak
Erica Harreman
Lidwien Kok
Patricia Aerts
Wiebe Broekema
Ien van Doormalen
Linda Morssinkhof

Onze werkwijze

Op zoek naar ondersteuning bij jouw persoonlijke (leiderschaps)vraag? Wij beschikken over een netwerk van coaches. Neem contact op met een van onze programmamanagers en bekijk wie het beste bij jou en je vraag past.

Kies je voor een traject dan stel je samen met de coach een contract op. Centraal staat de doelstelling van het traject. Het contract regelt ook de inrichting van het traject, het aantal sessies, de periode en de tijdsinvestering en de kosten die daar mee samenhangen. Is er sprake van een opdrachtgever anders dan jijzelf, bijvoorbeeld je leidinggevende, dan wordt ook de wijze van terugkoppeling vastgelegd. Altijd met inachtneming van de vertrouwelijkheid.

Ons team

Alien Cnossen
Directeur AVS Academie
Marieke van Leeuwen
Programmamanager