Schoolleider, een beroep voor mij?

Leer het beroep vanuit de praktijk kennen

Je stelt jezelf de vraag of het beroep van schoolleider primair onderwijs bij jou past… hoe krijg je daar meer zicht op? Ben je nieuwsgierig naar de veelzijdigheid van dit werkveld? Wil je van betekenis zijn in de onderwijssector?  Wil je jouw expertise inzetten voor dit boeiende vak? Meld je aan voor dit unieke oriëntatietraject!

In ons aanbod is ervoor gekozen om de verbinding te leggen tussen jouw leidinggevende ervaringen, een doorkijk in de dagelijkse praktijk van een schoolleider en dialogen met verschillende experts uit de praktijk. Zo leer je het beroep kennen en onderzoek jij zelf of het beroep van schoolleider primair onderwijs bij jou past!

Programma

We starten met een interview. Samen onderzoeken we op welke vragen jij een antwoord wilt hebben, zodat jij na deze opleidingsdagen een bewuste keuze kan maken.

Bij dit gesprek ontvang je een informatiepakket met boeiende en praktische wetenswaardigheden over het primair onderwijs en het beroep van schoolleider.

De eerste opleidingsdag is bij de AVS Academie in Utrecht. Tijdens deze dag krijg je volop informatie van mensen uit de praktijk en is er voldoende ruimte voor al je vragen. Ook ontmoet je de andere deelnemers die vergelijkbare (loopbaan)vragen hebben.

Hierna volgen twee dagdelen praktijk. Met vooropgestelde vragen ga je op pad naar twee verschillende scholen en kijk je mee met de schoolleider. Je proeft de sfeer en krijgt een indruk van binnenuit. Deze ervaringen wisselen we uiteraard met elkaar uit.

De derde dag is ook bij de AVS Academie in Utrecht. Deze dag staat in het teken van het delen van je ervaringen, antwoorden krijgen op nieuwe vragen en nadenken over je vervolgstappen. Op deze dag ontmoeten we opnieuw andere mensen uit de praktijk die hun expertise en ervaringen met jou delen.

Doelgroep

Dit traject is bedoeld voor ervaren leidinggevenden buiten de onderwijssector die zich oriënteren op het beroep van schoolleider primair onderwijs.

Opbrengsten

Na afronding van het oriëntatietraject:

  • Heb je een brede doorkijk in de sector primair onderwijs, het beroep van schoolleider en de vraagstukken die daarmee samenhangen;
  • Is helder wat jij met jouw ervaring en expertise hebt toe te voegen als schoolleider aan het Primair Onderwijs;
  • Kan jij op basis van alle informatie en beelden een antwoord geven op de vraag: Is dit beroep en werkveld iets voor mij?

Vervolgtraject

Ben je er na het oriëntatietraject uit? Je ontdekt zelf het antwoord.  Als het antwoord ‘ja’ is en je wilt de stap zetten, dan zoek je vast ook een opleidingstraject dat specifiek inhoud geeft aan mensen die van buiten het onderwijs komen. De AVS Academie werkt hierin samen met het Marnix Onderwijscentrum (onderdeel van de Marnix Academie) in Utrecht.Het oriëntatietraject van de AVS Academie sluit naadloos aan op de zij-instroomopleiding voor schoolleiders.

De AVS en AVS Academie

Al 25 jaar zet de AVS zich actief in voor schoolleiders. De AVS ontstond als een vakbond voor schoolleiders in het primair onderwijs. Zij ontwikkelde zich tot een volwaardige vak- en beroepsorganisatie voor schoolleiders en hun scholen. De AVS maakt zich sterk voor de kracht van leiderschap binnen het onderwijs.  De AVS Academie is onderdeel van de AVS.  De AVS Academie biedt, in samenwerking met een netwerk van trainers en opleiders, een breed opleidingsaanbod op het gebied van leiderschap. Bij de AVS Academie staat persoonlijke ontwikkeling in de eigen context centraal. Al onze leergangen en trainingen zijn praktijkgericht en direct toepasbaar. Bij de AVS Academie is er ruimte voor reflectie. Met andere woorden; ervaringen krijgen betekenis.

Download de brochure

Contactpersoon

Dianne FrankeDianne Franke
Programmamanager AVS Academie
d.franke@avs.nl
030-2361010