Op weg naar inclusief onderwijs

Het organiseren van passend onderwijs blijkt in de praktijk een hele pittige opgave. Als schoolleider beland je al snel in een jungle van regels en instanties. Dat moet toch echt een stuk makkelijker kunnen. In samenwerking met Steunpunt Passend Onderwijs ontwikkelt AVS Academie daarom een leergang die schoolleiders én intern begeleiders met de nodige kennis zicht geeft op dit complexe speelveld. Pas als je dat helder hebt kun je namelijk ontdekken wat er eigenlijk allemaal wél mogelijk is en je plannen concreet vormgeven.

De leergang staat open voor zowel schoolleiders als intern begeleiders. Kom op de tandem, want je gaat samen aan de slag met het ontwikkelen van een (verbeter)plan voor passend onderwijs in jullie eigen school. Maar niet voordat onze gastdocenten van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) de Onderwijsinspectie, de vereniging Netwerk van Leidinggevenden Passend Onderwijs (LPO) en Infinite jullie wegwijs hebben gemaakt.

Want welke partijen spelen een rol bij het realiseren van passend onderwijs en wie is nu waar verantwoordelijk voor? Wat is je speelruimte binnen de wettelijke kaders waar je rekening mee moet houden? Hoe lopen de financiële geldstromen? Waar let de Onderwijsinspectie op? Wat kunnen we leren van scholen waar ze al verder zijn met de ontwikkeling van passend onderwijs?

Naar verwachting gaat de leergang Passend Onderwijs begin 2023 van start onder leiding van voormalig schoolleider en -bestuurder Linda Morssinkhof. We houden je graag op de hoogte van het laatste nieuws rondom deze leergang.

Houd mij op de hoogte