Minder fragmentering en werkdruk, meer samenhang en focus

Soms reageren leraren sceptisch op innovaties. Begrijpelijk, want nieuwe technologische hulpmiddelen en veranderingen in lesmethode kunnen leiden tot meer werkdruk. Gebrek aan samenhang tussen innovaties is vaak de oorzaak.

In deze leergang leer je samenhang aan te brengen tussen alle gefragmenteerde vernieuwingen. Welke innovaties passen bij je school en welke juist niet? Je ontdekt waar de focus op moet liggen. Hoe? Door de drijfveren achter innovaties te weten te komen. Zo kun je de ‘right’ van de ‘wrong drivers’ scheiden en als Verbindend Leider grotere betrokkenheid creëren.

‘Coherence: the right drivers in action’ is de rode draad in deze leergang. In dit boek vind je alle theorie over Verbindend Leiderschap. In zes lesdagen behandel je de belangrijkste onderwerpen. Je leert de systemen achter fragmentering te herkennen, te handelen volgens een missie en visie, samenwerking in je organisatie te stimuleren en als Verbindend Leider van je eigen organisatie een lerende school te maken.

In deze leergang leer je:

 • Wat de ‘right’ en de ‘wrong drivers’ achter verandering zijn
 • Welke drijfveren aansluiten op de missie en visie van je organisatie
 • Op welke drivers je eigen school zich het beste kan focussen
 • Te streven naar samenhang in plaats van fragmentering

Je ontwikkelt jezelf en je onderwijsorganisatie op het gebied van:

 • Verbindend Leiderschap volgens ‘Coherence: the right drivers in action’
 • De zes C’s van het ‘Deep Learning’-model
 • Verdiepend leren en slim verantwoorden
 • Systeemdenken en Uplifting Leadership

Reacties deelnemers:

‘Een deel van de stappen heb ik meteen toegepast, met name op het gebied van visieontwikkeling en horizontale verantwoordelijkheid.’

‘Theorie en praktijk passen goed bij elkaar. Waardevol voor je eigen ontwikkeling en schoolontwikkeling!’

Zie ook:

Schoolontwikkeling als legpuzzel in plaats van waslijst

 

Let op! Leergangen die starten in 2023 hebben een verhoogd tarief.

Opmerking certificering

Deze leergang is gecertificeerd door het Schoolleidersregister PO en opgenomen in het register in het kader van de herregistratie.

Professionaliseringsthema’s:

 • Verandermanagement
 • Visiegestuurd onderwijs

Herregistratiewaarde:

 • 35%

In samenwerking met

Contactpersoon

Dianne FrankeDianne Franke
Programmamanager AVS Academie
d.franke@avs.nl
030-2361010

Veelgestelde vragen over deze opleiding

Hoe werkt de nieuwe wijze van certificeren Schoolleidersregister PO voor het aanbod van de AVS Academie?

Tot voorheen kon jij je als schoolleider laten herregistreren door het behalen van 3 verschillende professionaliseringsthema’s. Dit is per 17 november 2020 veranderd. Voor herregistratie heb je vanaf nu 100 punten nodig. Er is geen verplicht keuze pad via professionaliseringsthema’s meer. Je mag dus meerdere keren een leergang met hetzelfde professionaliseringsthema volgen. De leergangen van de AVS Academie hebben nu een herregistratiewaarde uitgedrukt in een percentage. 35 % herregistratiewaarde is bijvoorbeeld gelijk aan 35 punten. Zo kan je zelf een keuze maken in ons aanbod om aan je herregistratieplicht te voldoen. Bekijk ook onze opleidingslijn. Kijk voor meer informatie op de website van het Schoolleidersregister PO, www.schoolleidersregisterpo.nl

Hoe kan ik mij inschrijven voor het aanbod van de AVS Academie?

Aanmelden voor één of meerdere open opleidingen, leergangen, trainingen, masterclasses of (lerende) netwerken kan via het inschrijfformulier.

Bij een vraag inzake coaching & mediation of advies op maat stuur je een e-mail naar adviesopmaat@avs.nl.

Na inschrijving voor een open professionaliseringsaanbod ontvang je een bevestiging via e-mail. Als je deze niet ontvangt is het raadzaam contact op te nemen met de AVS via academie@avs.nl.

Uiterlijk twee weken voor aanvang van het professionaliseringsaanbod ontvang je de uitnodiging en – apart verzonden – een factuur.

Kan ik mijn inschrijving voor de AVS Academie annuleren?

Annulering door deelnemers dient schriftelijk te gebeuren bij de opleidingsadministratie via academie@avs.nl. Daarbij geldt dat vanaf het moment van inschrijving sprake is van een wettelijke bedenktermijn van 14 dagen. Annulering vindt dan kosteloos plaats. Als annuleringsdatum geldt de datum waarop de annulering bij de AVS Academie binnenkomt. In alle andere gevallen zijn de volgende kosten verbonden aan annulering:

 • Bij annulering meer dan dertig dagen voor aanvang van het professionaliseringsaanbod: € 45,- administratiekosten;
 • Bij annulering minder dan dertig dagen voor aanvang van het professionaliseringsaanbod: geen restitutie.

Je kan je natuurlijk in alle gevallen door een collega laten vervangen.

Wat is inbegrepen bij de prijs van het aanbod van de AVS Academie?

AVS-leden profiteren van aantrekkelijke kortingen met betrekking tot deelname aan open professionaliseringsaanbod. In alle prijzen voor trainingen en opleidingen zijn koffie en thee, lunch en materialen inbegrepen, tenzij anders vermeld. Prijzen voor de meerdaagse trainingen zijn inclusief koffie en thee, lunch, diner en overnachting op basis van een eenpersoonskamer en ontbijt.