Ontdek de patronen in je team met Transactionele Analyse

Hoe zorg je ervoor dat veranderingsprocessen snel en efficiënt verlopen? Als leidinggevende kun de onderstromen in je organisatie beïnvloeden.

Iedere docent en elk team heeft zijn eigen belangen. Zijn dat redenen om veranderingen te stimuleren of juist te dwarsbomen? Daar kom je achter in deze leergang. Je leert wat er speelt in je organisatie en hoe je daar slim mee om kunt gaan. Ofwel, hoe je als schooleider de onderstromen kunt sturen en daarop kunt meeliften.

In de eerste van vier tweedaagse lesblokken leer je effectieve, duurzame afspraken te maken – essentieel om een veranderingsproces in te kaderen. In het tweede blok staat samenwerking centraal: wie hanteert welk gedragspatroon en hoe kun je dat beïnvloeden? Daarna leer je complexe gedragspatronen te ontrafelen en als authentiek leider op te treden. Bij deze leergang maak je gebruik van psychologische en neurolinguïstische methoden.

In deze leergang leer je:

 • De principes van de Transactionele Analyse
 • Beïnvloedingsmethoden uit de psychologie en neurolinguïstistiek
 • Een organisatiescript op te stellen
 • Slim sturen van de onderstromen

Je ontwikkelt jezelf en je onderwijsorganisatie op het gebied van:

 • Grenzen te stellen aan veranderingsprocessen
 • Managen van verwachtingen
 • Creëren van synergie

Reacties deelnemers:

‘Met veel theoretische kennis wordt goed aangesloten bij de verschillende leerprocessen van ons als deelnemers.’

‘Je maakt een persoonlijke leercurve door. Dit zorgt in mijn optiek voor dieper leren.’

‘Inhoudelijk echt een mooie leergang!’

Opmerking certificering

Deze leergang is gecertificeerd door het Schoolleidersregister PO en opgenomen in het register in het kader van de herregistratie.

Professionaliseringsthema’s:

 • Verandermanagement
 • Visiegestuurd onderwijs

Herregistratiewaarde:

 • 35%

In samenwerking met

Download de brochure

Contactpersoon

Dianne FrankeDianne Franke
Programmamanager AVS Academie
d.franke@avs.nl
030-2361010

Veelgestelde vragen over deze opleiding

Hoe werkt de nieuwe wijze van certificeren Schoolleidersregister PO voor het aanbod van de AVS Academie?

Tot voorheen kon jij je als schoolleider laten herregistreren door het behalen van 3 verschillende professionaliseringsthema’s. Dit is per 17 november veranderd. Voor herregistratie heb je vanaf nu 100 punten nodig. Er is geen verplicht keuze pad via professionaliseringsthema’s meer. Je mag dus meerdere keren een leergang met hetzelfde professionaliseringsthema volgen. De leergangen van de AVS Academie hebben nu een herregistratiewaarde uitgedrukt in een percentage. 35 % herregistratiewaarde is bijvoorbeeld gelijk aan 35 punten. Zo kan je zelf een keuze maken in ons aanbod om aan je herregistratieplicht te voldoen. Bekijk ook onze opleidingslijn. Kijk voor meer informatie op de website van het Schoolleidersregister PO, www.schoolleidersregisterpo.nl

Hoe kan ik mij inschrijven voor het aanbod van de AVS Academie?

Aanmelden voor één of meerdere open opleidingen, leergangen, trainingen, masterclasses of (lerende) netwerken kan via het inschrijfformulier.

Bij een vraag inzake coaching & mediation of advies op maat stuur je een e-mail naar adviesopmaat@avs.nl.

Na inschrijving voor een open professionaliseringsaanbod ontvang je een bevestiging via e-mail. Als je deze niet ontvangt is het raadzaam contact op te nemen met de AVS via academie@avs.nl.

Uiterlijk twee weken voor aanvang van het professionaliseringsaanbod ontvang je de uitnodiging en – apart verzonden – een factuur.

Kan ik mijn inschrijving voor de AVS Academie annuleren?

Annulering door deelnemers dient schriftelijk te gebeuren bij de opleidingsadministratie via academie@avs.nl. Daarbij geldt dat vanaf het moment van inschrijving sprake is van een wettelijke bedenktermijn van 14 dagen. Annulering vindt dan kosteloos plaats. Als annuleringsdatum geldt de datum waarop de annulering bij de AVS Academie binnenkomt. In alle andere gevallen zijn de volgende kosten verbonden aan annulering:

 • Bij annulering meer dan dertig dagen voor aanvang van het professionaliseringsaanbod: € 45,- administratiekosten;
 • Bij annulering minder dan dertig dagen voor aanvang van het professionaliseringsaanbod: geen restitutie.

Je kan je natuurlijk in alle gevallen door een collega laten vervangen.

Wat is inbegrepen bij de prijs van het aanbod van de AVS Academie?

AVS-leden profiteren van aantrekkelijke kortingen met betrekking tot deelname aan open professionaliseringsaanbod. In alle prijzen voor trainingen en opleidingen zijn koffie en thee, lunch en materialen inbegrepen, tenzij anders vermeld. Prijzen voor de meerdaagse trainingen zijn inclusief koffie en thee, lunch, diner en overnachting op basis van een eenpersoonskamer en ontbijt.