Neem de regie over het bouwproject op school

Soms heb je de mogelijkheid om aan de slag te gaan met de bouw of de verbouw van je schoolgebouw. Misschien heb je die kans zelf gecreëerd. Hoe dan ook je pakt de kans met beide handen aan. Terecht, want de plek waar kinderen leren, beïnvloedt hun plezier en prestaties. Weet jij hoe jullie ideale schoolgebouw er uitziet? En hoe je bij een (ver)bouwproject de touwtjes stevig in handen houdt?

Voordat je gaat bouwen of renoveren wil je weten waar kinderen en docenten behoefte aan hebben. Passen aanpassingen bij de missie en visie? Kun je deze realiseren binnen budget? En voldoet de nieuwe accommodatie aan de regelgeving? Daar kom je achter in deze leergang. We maken je wegwijs in de wereld van schoolgebouwen en het (ver)bouwen daarvan. Zodat je als opdrachtgever de regie hebt over de bouw of verbouwing.

De leergang bestaat uit negen bijeenkomsten, waarin je alle aspecten van een schoolverbouwing ontdekt. Van onderwijsontwikkelingen tot bouwkundig advies en van projectmanagement tot interieurinrichting. Je leert de theorie, maakt praktijkopdrachten, krijgt coaching en overlegt met medecursisten.

In deze leergang leer je:

 • Hoe het ideale schoolgebouw er voor jouw organisatie uitziet
 • Wat de mogelijkheden zijn binnen budget en regelgeving
 • Een (ver)bouwproject professioneel te begeleiden
 • Grip te houden op de verbouwing zonder dat het je veel tijd en moeite kost
 • Een businessplan op te stellen voor een renovatie, verduurzaming of nieuwbouwproject

Je ontwikkelt jezelf en je onderwijsorganisatie op het gebied van:

 • Vastgoedontwikkelingen in het onderwijs en sociale domein
 • Keuze voor traditioneel of toekomstgerichte aanpassingen
 • Bouwbegeleiding, projectmanagement en budgetbewaking
 • Contextanalyse, demografisch onderzoek en integrale analyse

Aankomende opleidingsdata

Ervaringen

Hendri Last

“Samen met een van de locatiedirecteuren heb ik deze leergang van de AVS Academie gevolgd. Daardoor komen wij meer beslagen ten ijs als we binnenkort met de bouwwereld om de tafel zitten."

Hendri Last
Algemeen directeur Reformatorische Schoolvereniging Rijssen (RSVR)

Opmerking certificering

Deze leergang is gecertificeerd door het Schoolleidersregister PO en opgenomen in het register in het kader van de herregistratie.

Professionaliseringsthema’s:

 • Bedrijfsvoering
 • Educatief partnerschap
 • Human Resource Management in het onderwijs
 • Kwaliteitsmanagement
 • Maatschappelijke en technologische ontwikkelingen
 • Onderzoeksmatig werken
 • Onderwijsinrichting en schoolorganisatie
 • Samenwerken met de regio
 • Samenwerken met het bestuur

Herregistratiewaarde:

 • 100%

In samenwerking met

Download de brochure

Contactpersoon

Marieke van Leeuwen
Programmamanager AVS Academie

m.vanleeuwen@avs.nl
030-2361010

Veelgestelde vragen over deze opleiding

Hoe werkt de nieuwe wijze van certificeren Schoolleidersregister PO voor het aanbod van de AVS Academie?

Tot voorheen kon jij je als schoolleider laten herregistreren door het behalen van 3 verschillende professionaliseringsthema’s. Dit is per 17 november 2020 veranderd. Voor herregistratie heb je vanaf nu 100 punten nodig. Er is geen verplicht keuze pad via professionaliseringsthema’s meer. Je mag dus meerdere keren een leergang met hetzelfde professionaliseringsthema volgen. De leergangen van de AVS Academie hebben nu een herregistratiewaarde uitgedrukt in een percentage. 35 % herregistratiewaarde is bijvoorbeeld gelijk aan 35 punten. Zo kan je zelf een keuze maken in ons aanbod om aan je herregistratieplicht te voldoen. Bekijk ook onze opleidingslijn. Kijk voor meer informatie op de website van het Schoolleidersregister PO, www.schoolleidersregisterpo.nl

Hoe kan ik mij inschrijven voor het aanbod van de AVS Academie?

Aanmelden voor één of meerdere open opleidingen, leergangen, trainingen, masterclasses of (lerende) netwerken kan via het inschrijfformulier.

Bij een vraag inzake coaching & mediation of advies op maat stuur je een e-mail naar adviesopmaat@avs.nl.

Na inschrijving voor een open professionaliseringsaanbod ontvang je een bevestiging via e-mail. Als je deze niet ontvangt is het raadzaam contact op te nemen met de AVS via academie@avs.nl.

Uiterlijk twee weken voor aanvang van het professionaliseringsaanbod ontvang je de uitnodiging en – apart verzonden – een factuur.

Kan ik mijn inschrijving voor de AVS Academie annuleren?

Annulering door deelnemers dient schriftelijk te gebeuren bij de opleidingsadministratie via academie@avs.nl. Daarbij geldt dat vanaf het moment van inschrijving sprake is van een wettelijke bedenktermijn van 14 dagen. Annulering vindt dan kosteloos plaats. Als annuleringsdatum geldt de datum waarop de annulering bij de AVS Academie binnenkomt. In alle andere gevallen zijn de volgende kosten verbonden aan annulering:

 • Bij annulering meer dan dertig dagen voor aanvang van het professionaliseringsaanbod: € 45,- administratiekosten;
 • Bij annulering minder dan dertig dagen voor aanvang van het professionaliseringsaanbod: geen restitutie.

Je kan je natuurlijk in alle gevallen door een collega laten vervangen.

Wat is inbegrepen bij de prijs van het aanbod van de AVS Academie?

AVS-leden profiteren van aantrekkelijke kortingen met betrekking tot deelname aan open professionaliseringsaanbod. In alle prijzen voor trainingen en opleidingen zijn koffie en thee, lunch en materialen inbegrepen, tenzij anders vermeld. Prijzen voor de meerdaagse trainingen zijn inclusief koffie en thee, lunch, diner en overnachting op basis van een eenpersoonskamer en ontbijt.