Leer alles over menselijk kapitaal, sociaal kapitaal en besluitvormingskapitaal 

Technologische innovaties openen een wereld aan nieuwe lesmogelijkheden. Budgetten, verwachtingen en de publieke opinie veranderen razendsnel. Hoe speel je als schoolleider slim in op deze ontwikkelingen?

In deze leergang leer je alles uit je eigen professioneel kapitaal te halen: uit het talent van medewerkers, budgetten en andere middelen. Hoe kun jij als leidinggevende het verschil maken in onrustige tijden? Welk leiderschap maakt in goed functionerende organisaties het verschil? Dat ontdek je aan de hand van de vijftien F’en van Hargreaves. Je komt erachter hoe lerende scholen in de praktijk veranderen en functioneren. Zo leer je van hun successen en fouten.

In zes lesdagen op locatie leer je hoe jij het voortouw neemt bij veranderingen. Hoe je slim omgaat met veranderingen in de onderwijsbranche en je eigen school.

In deze leergang leer je:

 • Hoe je medewerkers als team optimaal functioneren
 • Zelf een betere schoolleider te worden volgens de Uplifting Leadership-methode
 • Slim leiding te geven tijdens veranderingen

Je ontwikkelt jezelf en je onderwijsorganisatie op het gebied van:

 • Professioneel kapitaal
 • Uplifting Leadership (vijftien F’en van Hargreaves)
 • Stratosphere en veranderprocessen (Fullan)

Aankomende opleidingsdata

Opmerking certificering

Deze leergang is gecertificeerd door het Schoolleidersregister PO en opgenomen in het register in het kader van de herregistratie.

Professionaliseringsthema’s:

 • Kwaliteitsmanagement
 • Onderzoeksmatig werken
 • Professionele leergemeenschappen
 • Transparantie en verantwoording

Herregistratiewaarde:

 • 35%

In samenwerking met

Download de brochure

Contactpersoon

Dianne FrankeDianne Franke
Programmamanager AVS Academie
d.franke@avs.nl
030-2361010

Veelgestelde vragen over deze opleiding

Hoe werkt de nieuwe wijze van certificeren Schoolleidersregister PO voor het aanbod van de AVS Academie?

Tot voorheen kon jij je als schoolleider laten herregistreren door het behalen van 3 verschillende professionaliseringsthema’s. Dit is per 17 november veranderd. Voor herregistratie heb je vanaf nu 100 punten nodig. Er is geen verplicht keuze pad via professionaliseringsthema’s meer. Je mag dus meerdere keren een leergang met hetzelfde professionaliseringsthema volgen. De leergangen van de AVS Academie hebben nu een herregistratiewaarde uitgedrukt in een percentage. 35 % herregistratiewaarde is bijvoorbeeld gelijk aan 35 punten. Zo kan je zelf een keuze maken in ons aanbod om aan je herregistratieplicht te voldoen. Bekijk ook onze opleidingslijn. Kijk voor meer informatie op de website van het Schoolleidersregister PO, www.schoolleidersregisterpo.nl

Hoe kan ik mij inschrijven voor het aanbod van de AVS Academie?

Aanmelden voor één of meerdere open opleidingen, leergangen, trainingen, masterclasses of (lerende) netwerken kan via het inschrijfformulier.

Bij een vraag inzake coaching & mediation of advies op maat stuur je een e-mail naar adviesopmaat@avs.nl.

Na inschrijving voor een open professionaliseringsaanbod ontvang je een bevestiging via e-mail. Als je deze niet ontvangt is het raadzaam contact op te nemen met de AVS via academie@avs.nl.

Uiterlijk twee weken voor aanvang van het professionaliseringsaanbod ontvang je de uitnodiging en – apart verzonden – een factuur.

Kan ik mijn inschrijving voor de AVS Academie annuleren?

Annulering door deelnemers dient schriftelijk te gebeuren bij de opleidingsadministratie via academie@avs.nl. Daarbij geldt dat vanaf het moment van inschrijving sprake is van een wettelijke bedenktermijn van 14 dagen. Annulering vindt dan kosteloos plaats. Als annuleringsdatum geldt de datum waarop de annulering bij de AVS Academie binnenkomt. In alle andere gevallen zijn de volgende kosten verbonden aan annulering:

 • Bij annulering meer dan dertig dagen voor aanvang van het professionaliseringsaanbod: € 45,- administratiekosten;
 • Bij annulering minder dan dertig dagen voor aanvang van het professionaliseringsaanbod: geen restitutie.

Je kan je natuurlijk in alle gevallen door een collega laten vervangen.

Wat is inbegrepen bij de prijs van het aanbod van de AVS Academie?

AVS-leden profiteren van aantrekkelijke kortingen met betrekking tot deelname aan open professionaliseringsaanbod. In alle prijzen voor trainingen en opleidingen zijn koffie en thee, lunch en materialen inbegrepen, tenzij anders vermeld. Prijzen voor de meerdaagse trainingen zijn inclusief koffie en thee, lunch, diner en overnachting op basis van een eenpersoonskamer en ontbijt.