Word een opbrengstgerichte leider

Als schoolleider ben je manager, organisator en strateeg. Maar uiteindelijk draait alles om één doel: het aanbieden van zo goed mogelijk onderwijs. Hoe vertaal je sterk leiderschap naar de klas?

Je bent goed in je werk; maar wat levert dit je school onder aan de streep op? In deze leergang ontdek je welke factoren een positieve impact hebben op de onderwijskwaliteit. Je leert het onderwijs op de lange termijn te verbeteren en de leskwaliteit te vertalen in cijfers. En hoe stimuleer je jouw medewerkers om te blijven leren?

In zes lesdagen komen zes verschillende onderwerpen aan bod: het verhogen van de opbrengsten, mensen verbinden met hun werk, hoogstaand onderwijs, meetgestuurd onderwijs, systeemdenken en bovenschools werken. Bij alle onderwerpen is de centrale vraag: hoe draagt dit bij aan beter onderwijs?

In deze leergang leer je:

 • Onderwijsopbrengsten te verbeteren
 • Beter te werken op het vlak van het duurzaam verbinden van mens en werk, hoogstaand onderwijs, meetgestuurd onderwijs, systeemdenken en bovenschools werken.

Je ontwikkelt jezelf en je onderwijsorganisatie op het gebied van:

 • Onderwijstheorieën zoals het basisschema van Marzano
 • Theorie U van Scharner
 • De systeembenadering van David Hopkins en Michael Fullan

Reacties

‘Waardevolle praktijkvoorbeelden, theoretische ondersteuning, tips en praktische zaken om nog meer opbrengstgericht aan de slag te gaan.

’‘Verdieping in de diverse onderwijskundige theorieën ervaar ik als een verrijking.

’‘Wij zijn op school bezig met een verandering van onderwijsconcept. De inhoud van het programma sluit goed aan op waar we mee bezig zijn. Het is een bevestiging dat we op de goede weg zijn.’

 

Aankomende opleidingsdata

Opmerking certificering

Deze leergang is gecertificeerd door het Schoolleidersregister PO en opgenomen in het register in het kader van de herregistratie.

Professionaliseringsthema’s:

 • Aandacht voor professionele ontwikkeling van leerkrachten
 • Leerbehoeften van individuele leerlingen
 • Samenwerken aan passend onderwijs

Herregistratiewaarde:

 • 35%

In samenwerking met

Download de brochure

Contactpersoon

Dianne FrankeDianne Franke
Programmamanager AVS Academie
d.franke@avs.nl
030-2361010

Veelgestelde vragen over deze opleiding

Hoe werkt de nieuwe wijze van certificeren Schoolleidersregister PO voor het aanbod van de AVS Academie?

Tot voorheen kon jij je als schoolleider laten herregistreren door het behalen van 3 verschillende professionaliseringsthema’s. Dit is per 17 november veranderd. Voor herregistratie heb je vanaf nu 100 punten nodig. Er is geen verplicht keuze pad via professionaliseringsthema’s meer. Je mag dus meerdere keren een leergang met hetzelfde professionaliseringsthema volgen. De leergangen van de AVS Academie hebben nu een herregistratiewaarde uitgedrukt in een percentage. 35 % herregistratiewaarde is bijvoorbeeld gelijk aan 35 punten. Zo kan je zelf een keuze maken in ons aanbod om aan je herregistratieplicht te voldoen. Bekijk ook onze opleidingslijn. Kijk voor meer informatie op de website van het Schoolleidersregister PO, www.schoolleidersregisterpo.nl

Hoe kan ik mij inschrijven voor het aanbod van de AVS Academie?

Aanmelden voor één of meerdere open opleidingen, leergangen, trainingen, masterclasses of (lerende) netwerken kan via het inschrijfformulier.

Bij een vraag inzake coaching & mediation of advies op maat stuur je een e-mail naar adviesopmaat@avs.nl.

Na inschrijving voor een open professionaliseringsaanbod ontvang je een bevestiging via e-mail. Als je deze niet ontvangt is het raadzaam contact op te nemen met de AVS via academie@avs.nl.

Uiterlijk twee weken voor aanvang van het professionaliseringsaanbod ontvang je de uitnodiging en – apart verzonden – een factuur.

Kan ik mijn inschrijving voor de AVS Academie annuleren?

Annulering door deelnemers dient schriftelijk te gebeuren bij de opleidingsadministratie via academie@avs.nl. Daarbij geldt dat vanaf het moment van inschrijving sprake is van een wettelijke bedenktermijn van 14 dagen. Annulering vindt dan kosteloos plaats. Als annuleringsdatum geldt de datum waarop de annulering bij de AVS Academie binnenkomt. In alle andere gevallen zijn de volgende kosten verbonden aan annulering:

 • Bij annulering meer dan dertig dagen voor aanvang van het professionaliseringsaanbod: € 45,- administratiekosten;
 • Bij annulering minder dan dertig dagen voor aanvang van het professionaliseringsaanbod: geen restitutie.

Je kan je natuurlijk in alle gevallen door een collega laten vervangen.

Wat is inbegrepen bij de prijs van het aanbod van de AVS Academie?

AVS-leden profiteren van aantrekkelijke kortingen met betrekking tot deelname aan open professionaliseringsaanbod. In alle prijzen voor trainingen en opleidingen zijn koffie en thee, lunch en materialen inbegrepen, tenzij anders vermeld. Prijzen voor de meerdaagse trainingen zijn inclusief koffie en thee, lunch, diner en overnachting op basis van een eenpersoonskamer en ontbijt.