Haal de buitenwereld naar binnen!

Nieuwe technologieën, verschuivende sociale verhoudingen en een dynamische arbeidsmarkt: onze wereld verandert in hoog tempo. Maar veranderen je eigen school, het onderwijsaanbod en de lesmethoden wel mee?

Leerlingen van vandaag, moeten voorbereid worden op de samenleving van morgen. Dat vraagt om ondernemende schoolleiders. Leidinggevenden die kijken naar andere sectoren, samenwerken met maatschappelijke instellingen in de buurt en een duidelijke visie hebben. In deze leergang ontdek je hoe je jouw onderwijsorganisatie klaarmaakt voor de sprong naar de 21e eeuw.

In negen bijeenkomsten aangevuld met opdrachten, excursies, intervisiebijeenkomsten, inspiratie- en coachingsessies ontwikkel je jezelf tot ondernemend leider. Je komt iedere bijeenkomst in een nieuwe uitdagende leeromgeving die inspireert en nieuwsgierig maakt. Daarbij leer je van collega’s, professionals uit het bedrijfsleven en leidinggevenden bij maatschappelijke en culturele instellingen. Een unieke aanpak, die je helpt om met een frisse blik naar ontwikkelingen binnen je eigen branche en organisatie te kijken.

In deze leergang leer je:

 • Hoe je als ondernemend leider een organisatie mee laat groeien met de maatschappij
 • Alles over trends zoals culturele diversiteit, arbeidsmarktontwikkeling, samenlevingsvormen, flexibilisering en technologische innovaties
 • Welke invloed deze maatschappelijke trends hebben op het onderwijs van vandaag en morgen
 • Nieuwe inzichten te vertalen naar de onderwijspraktijk

Je ontwikkelt jezelf en je onderwijsorganisatie op het gebied van:

 • MVO en social governance
 • Nieuwe management- en leiderschapsmethoden uit het bedrijfsleven
 • Opbouwen van een (regionaal) netwerk binnen en buiten de onderwijssector
 • Inzet van digitale leermiddelen

Reacties deelnemers:

‘Buiten de eigen keuken kijken. Eigen ontwikkeling en context kunnen spiegelen aan een totaal andere organisatie. Dat sprak me erg aan.’

‘De docenten hadden veel kennis, waren betrokken en enthousiast. De aangeleverde informatie was breed en altijd voorzien van goede links en andersoortige verwijzingen.’

‘Je krijgt een totaal andere kijk op onderwijs!’

 

Let op! Leergangen die starten in 2023 hebben een gewijzigd tarief. Bekijk de data die in 2023 starten voor meer details.

Aankomende opleidingsdata

Opmerking certificering

Deze leergang is gecertificeerd door het Schoolleidersregister PO en opgenomen in het register in het kader van de herregistratie.

Professionaliseringsthema’s:

 • Maatschappelijke en technologische ontwikkelingen
 • Persoonlijk leiderschap
 • Verandermanagement
 • Visiegestuurd onderwijs

Herregistratiewaarde:

 • 100%

In samenwerking met

Download de brochure

Contactpersoon

Dianne FrankeDianne Franke
Programmamanager AVS Academie
d.franke@avs.nl
030-2361010

Veelgestelde vragen over deze opleiding

Hoe werkt de nieuwe wijze van certificeren Schoolleidersregister PO voor het aanbod van de AVS Academie?

Tot voorheen kon jij je als schoolleider laten herregistreren door het behalen van 3 verschillende professionaliseringsthema’s. Dit is per 17 november 2020 veranderd. Voor herregistratie heb je vanaf nu 100 punten nodig. Er is geen verplicht keuze pad via professionaliseringsthema’s meer. Je mag dus meerdere keren een leergang met hetzelfde professionaliseringsthema volgen. De leergangen van de AVS Academie hebben nu een herregistratiewaarde uitgedrukt in een percentage. 35 % herregistratiewaarde is bijvoorbeeld gelijk aan 35 punten. Zo kan je zelf een keuze maken in ons aanbod om aan je herregistratieplicht te voldoen. Bekijk ook onze opleidingslijn. Kijk voor meer informatie op de website van het Schoolleidersregister PO, www.schoolleidersregisterpo.nl

Hoe kan ik mij inschrijven voor het aanbod van de AVS Academie?

Aanmelden voor één of meerdere open opleidingen, leergangen, trainingen, masterclasses of (lerende) netwerken kan via het inschrijfformulier.

Bij een vraag inzake coaching & mediation of advies op maat stuur je een e-mail naar adviesopmaat@avs.nl.

Na inschrijving voor een open professionaliseringsaanbod ontvang je een bevestiging via e-mail. Als je deze niet ontvangt is het raadzaam contact op te nemen met de AVS via academie@avs.nl.

Uiterlijk twee weken voor aanvang van het professionaliseringsaanbod ontvang je de uitnodiging en – apart verzonden – een factuur.

Kan ik mijn inschrijving voor de AVS Academie annuleren?

Annulering door deelnemers dient schriftelijk te gebeuren bij de opleidingsadministratie via academie@avs.nl. Daarbij geldt dat vanaf het moment van inschrijving sprake is van een wettelijke bedenktermijn van 14 dagen. Annulering vindt dan kosteloos plaats. Als annuleringsdatum geldt de datum waarop de annulering bij de AVS Academie binnenkomt. In alle andere gevallen zijn de volgende kosten verbonden aan annulering:

 • Bij annulering meer dan dertig dagen voor aanvang van het professionaliseringsaanbod: € 45,- administratiekosten;
 • Bij annulering minder dan dertig dagen voor aanvang van het professionaliseringsaanbod: geen restitutie.

Je kan je natuurlijk in alle gevallen door een collega laten vervangen.

Wat is inbegrepen bij de prijs van het aanbod van de AVS Academie?

AVS-leden profiteren van aantrekkelijke kortingen met betrekking tot deelname aan open professionaliseringsaanbod. In alle prijzen voor trainingen en opleidingen zijn koffie en thee, lunch en materialen inbegrepen, tenzij anders vermeld. Prijzen voor de meerdaagse trainingen zijn inclusief koffie en thee, lunch, diner en overnachting op basis van een eenpersoonskamer en ontbijt.