Breng verdieping aan in je persoonlijk leiderschap door het leerproces van de leerling centraal te stellen

Elke leerling heeft unieke talenten, een eigen karakter en achtergrond. Hetzelfde geldt voor je teamleden. Hoe kun jij het onderwijs zo inrichten dat het recht doet aan ieder individu in de school? Gun jezelf een stevige basis om onderwijs te organiseren dat past bij deze tijd, bij je leerlingen, je teamleden én bij jezelf. Verken hoe dit er voor jouw school uitziet en hoe je met succes verandering realiseert.   

Hoe zet jij als leider de transitie naar eigentijds onderwijs in gang en stuur je dit naar een goed einde? Kun jij je eigen team, de directie, ouderraad en andere belanghebbenden overtuigen? Hoe leg je de vorderingen van leerlingen vast en communiceer je die aan de ouders? Op deze vragen krijg jij antwoord in deze leergang.

In vijf lesdagen leer je alles over eigentijds onderwijs aan de hand van vakliteratuur, klassikale lessen, zelfstudieopdrachten. De leergang wordt afgesloten met een meesterproef.

In deze leergang leer je:

 • Wat eigentijds onderwijs inhoudt
 • Op welke wijze je school de leeropbrengsten van de leerlingen inzichtelijk kunt maken
 • Hoe je eigentijds onderwijs invoert in je eigen organisatie
 • Welke rol jij als leidinggevende daarin kunt spelen

Je ontwikkelt jezelf en je onderwijsorganisatie op het gebied van:

 • Eigentijds onderwijs
 • Persoonlijk leiderschap
 • Vormgeven aan veranderingen
 • Het ontwikkelen van een cultuur waarin medewerkers blijven leren
 • Communicatie met belanghebbenden als ouders, inspectie en bestuur

Reacties deelnemers

‘Ik ben al jaren bezig mijn stijl van begeleiden van leerkrachten in overeenstemming te brengen met hun stijl in het begeleiden van leerlingen. De leergang heeft me bevestigd in mijn koers. Leerkrachten moeten zelf aan het stuur zitten. Vroeger bepaalde ik als schoolleider de koers, nu ontwikkelen we die als team.’

‘Ik heb geleerd hoe ik eigentijds onderwijs kan monitoren, maar ook hoe ik eigentijds mijn team kan benaderen.’

Aankomende opleidingsdata

Opmerking certificering

Deze leergang is gecertificeerd door het Schoolleidersregister PO en opgenomen in het register in het kader van de herregistratie.

Professionaliseringsthema’s:

 • Aandacht voor professionele ontwikkeling van leerkrachten
 • Leerbehoeften van individuele leerlingen
 • Persoonlijk leiderschap
 • Samenwerken aan passend onderwijs
 • Visiegestuurd onderwijs

Herregistratiewaarde:

 • 70%

Contactpersoon

Dianne FrankeDianne Franke
Programmamanager AVS Academie
d.franke@avs.nl
030-2361010

Veelgestelde vragen over deze opleiding

Hoe werkt de nieuwe wijze van certificeren Schoolleidersregister PO voor het aanbod van de AVS Academie?

Tot voorheen kon jij je als schoolleider laten herregistreren door het behalen van 3 verschillende professionaliseringsthema’s. Dit is per 17 november 2020 veranderd. Voor herregistratie heb je vanaf nu 100 punten nodig. Er is geen verplicht keuze pad via professionaliseringsthema’s meer. Je mag dus meerdere keren een leergang met hetzelfde professionaliseringsthema volgen. De leergangen van de AVS Academie hebben nu een herregistratiewaarde uitgedrukt in een percentage. 35 % herregistratiewaarde is bijvoorbeeld gelijk aan 35 punten. Zo kan je zelf een keuze maken in ons aanbod om aan je herregistratieplicht te voldoen. Bekijk ook onze opleidingslijn. Kijk voor meer informatie op de website van het Schoolleidersregister PO, www.schoolleidersregisterpo.nl

Hoe kan ik mij inschrijven voor het aanbod van de AVS Academie?

Aanmelden voor één of meerdere open opleidingen, leergangen, trainingen, masterclasses of (lerende) netwerken kan via het inschrijfformulier.

Bij een vraag inzake coaching & mediation of advies op maat stuur je een e-mail naar adviesopmaat@avs.nl.

Na inschrijving voor een open professionaliseringsaanbod ontvang je een bevestiging via e-mail. Als je deze niet ontvangt is het raadzaam contact op te nemen met de AVS via academie@avs.nl.

Uiterlijk twee weken voor aanvang van het professionaliseringsaanbod ontvang je de uitnodiging en – apart verzonden – een factuur.

Kan ik mijn inschrijving voor de AVS Academie annuleren?

Annulering door deelnemers dient schriftelijk te gebeuren bij de opleidingsadministratie via academie@avs.nl. Daarbij geldt dat vanaf het moment van inschrijving sprake is van een wettelijke bedenktermijn van 14 dagen. Annulering vindt dan kosteloos plaats. Als annuleringsdatum geldt de datum waarop de annulering bij de AVS Academie binnenkomt. In alle andere gevallen zijn de volgende kosten verbonden aan annulering:

 • Bij annulering meer dan dertig dagen voor aanvang van het professionaliseringsaanbod: € 45,- administratiekosten;
 • Bij annulering minder dan dertig dagen voor aanvang van het professionaliseringsaanbod: geen restitutie.

Je kan je natuurlijk in alle gevallen door een collega laten vervangen.

Wat is inbegrepen bij de prijs van het aanbod van de AVS Academie?

AVS-leden profiteren van aantrekkelijke kortingen met betrekking tot deelname aan open professionaliseringsaanbod. In alle prijzen voor trainingen en opleidingen zijn koffie en thee, lunch en materialen inbegrepen, tenzij anders vermeld. Prijzen voor de meerdaagse trainingen zijn inclusief koffie en thee, lunch, diner en overnachting op basis van een eenpersoonskamer en ontbijt.