Ontdek of interim-management bij je past

Onderwijsinstellingen hebben steeds vaker behoefte aan een interim-manager. Bijvoorbeeld om een veranderproces in goede banen te leiden, een crisis te bezweren of om een leidinggevende tijdelijk te vervangen. Wil jij jezelf ontwikkelen als interim-manager?

Interim-management vraagt om specifieke kwaliteiten. Je moet zorgvuldig, transparant en professioneel zijn. De juiste mentaliteit hebben. Afstand bewaren en toch betrokken zijn. In deze leergang ontwikkel je deze eigenschappen. Inhoudelijk leer je alles over verandermanagement, managementmodellen, gesprekstechnieken en coaching.

Je doet inzichten op uit de theorie en de praktijk: door te luisteren naar en te discussiëren met medecursisten, gastsprekers en interim-managers. In vier intervisiebijeenkomsten koppel je nieuwe kennis en inzichten aan persoonlijke leerdoelen. Zo kom je erachter hoe je jouw school kunt helpen en ontdek je of interim-management iets voor jou is.

In deze leergang leer je:

  • Wat interim-management inhoudt en of het iets voor jou is
  • Specifieke kwaliteiten van het interimvak te ontwikkelen
  • Hoe interim-management en organisatieverandering samenhangen
  • Analyse-instrumenten en managementmodellen toe te passen

Je ontwikkelt jezelf en je onderwijsorganisatie op het gebied van:

  • Interim-management en bijbehorende modellen
  • Verandermanagement
  • (Team)coaching
  • Gesprekstechnieken

Reacties

‘Ik heb een goed overzicht gekregen van het geheel aan werkzaamheden van een interim, dat was waardevol.’

‘De leergang zet aan tot nadenken over je eigen competenties en welke wijze van interim-management het best bij je past. Delen van inzichten met medecursisten vind ik inspirerend.’

‘Inspirerend dag. Goed om bewust te zijn van proces en relatie met het team en hoe te werken aan vertrouwen.’

Aankomende opleidingsdata

Praktische informatie

Aantal dagen
2x 1 dag, 3x 2 dagen

Inbegrepen bij de kosten
Literatuur

Locatie van deze leergang
Fletcher Hotel Amersfoort

Doelgroepen
(Ervaren) directeuren, schoolleiders, adjunct-directeuren en interim-managers po en vo, die een volgende stap in hun loopbaan overwegen en hun expertise willen inzetten voor interim-management.

Sector
Primair onderwijs, Voortgezet onderwijs

Opmerking certificering

De leergang ‘Interimmanagement: iets voor u?’ is gecertificeerd door het Schoolleidersregister PO en opgenomen in het register in het kader van de herregistratie.
Dit houdt in dat deze leergang dekkend is bevonden voor de professionaliseringsthema’s ‘Persoonlijk Leiderschap’, ‘Kennis- en kwaliteitsontwikkeling’ en ‘In relatie staan tot de omgeving’ en onder het deelthema ‘HR-beleid’ (behorende bij Regie en Strategie) en onderdeel kan uitmaken van je ontwikkeling op de thema’s via formeel leren.

Download de brochure

Contactpersoon

 

Marieke van Leeuwen
Programmamanager AVS Academie 

m.vanleeuwen@avs.nl
030-2361010