Ouders betrekken , positief in het nieuws komen en communiceren volgens een strategisch plan : Communiceren is een vak. Een vak waarvan collega’s, ouders en leerlingen verwachten dat jij dat als schoolleider perfect onder de knie hebt.
Hoe krijg je de regie over de communicatie in en rond je school? Daarop krijg je antwoord in deze leergang. Je leert hoe je een boodschap helder overbrengt aan verschillende doelgroepen, op diverse manieren. Via tekst, video, gesprekken, (social) media en presentaties. Essentieel wanneer jouw school in een verandertraject zit, te maken heeft met een crisis of worstelt met zijn imago.
In negen lesdagen komen alle facetten van onderwijscommunicatie aan bod: je eigen presentatie en communicatie, de school als merk, omgaan met de omgeving, crisiscommunicatie, PR, helder schrijven en de inzet van nieuwe media. Je leert uit literatuur, van communicatieprofessionals en van collega’s. Om uiteindelijk alle kennis te vertalen naar een strategisch communicatieplan gebaseerd op de kernwaarden van je eigen school.
In deze leergang leer je:
Je ontwikkelt jezelf en je onderwijsorganisatie op het gebied van:
Zie ook:
Schoolleiders in het primair onderwijs
De leergang bestaat uit 1 tweedaagse en 7 eendaagsen.
Startdatum: 19 september 2024
19 september, 20 september, 16 oktober, 13 november, 12 december, 17 januari, 4 maart, 16 april en 20 juni 2024
Amersfoort: Fletcher Hotel
238 uur, waarvan 154 voorbereidingsuren en 84 contacturen
De AVS Academie behoudt het recht om tussentijdse prijsverhogingen door te voeren.
De leergang is verdeeld over negen dagen: een tweedaagse start (inclusief overnachting), zes vervolgdagen en een slotdag. De looptijd van de leergang is negen maanden. Een half jaar later volgt de terugkomdag.
Dag 1 en 2 (tweedaagse)
Dag 3
Dag 4
Dag 5
Dag 6
Dag 7
Dag 8
Dag 9
Deze leergang is gecertificeerd door het Schoolleidersregister PO en opgenomen in het register in het kader van de herregistratie.
Professionaliseringsthema’s:
Herregistratiewaarde:
Tot voorheen kon jij je als schoolleider laten herregistreren door het behalen van 3 verschillende professionaliseringsthema’s. Dit is per 17 november 2020 veranderd. Voor herregistratie heb je vanaf nu 100 punten nodig. Er is geen verplicht keuze pad via professionaliseringsthema’s meer. Je mag dus meerdere keren een leergang met hetzelfde professionaliseringsthema volgen. De leergangen van de AVS Academie hebben nu een herregistratiewaarde uitgedrukt in een percentage. 35 % herregistratiewaarde is bijvoorbeeld gelijk aan 35 punten. Zo kan je zelf een keuze maken in ons aanbod om aan je herregistratieplicht te voldoen. Bekijk ook onze opleidingslijn. Kijk voor meer informatie op de website van het Schoolleidersregister PO, www.schoolleidersregisterpo.nl
Aanmelden voor één of meerdere open opleidingen, leergangen, trainingen, masterclasses of (lerende) netwerken kan via het inschrijfformulier.
Bij een vraag inzake coaching & mediation of advies op maat stuur je een e-mail naar adviesopmaat@avs.nl.
Na inschrijving voor een open professionaliseringsaanbod ontvang je een bevestiging via e-mail. Als je deze niet ontvangt is het raadzaam contact op te nemen met de AVS via academie@avs.nl.
Uiterlijk twee weken voor aanvang van het professionaliseringsaanbod ontvang je de uitnodiging en – apart verzonden – een factuur.
Annulering door deelnemers dient schriftelijk te gebeuren bij de opleidingsadministratie via academie@avs.nl. Daarbij geldt dat vanaf het moment van inschrijving sprake is van een wettelijke bedenktermijn van 14 dagen. Annulering vindt dan kosteloos plaats. Als annuleringsdatum geldt de datum waarop de annulering bij de AVS Academie binnenkomt. In alle andere gevallen zijn de volgende kosten verbonden aan annulering:
Je kan je natuurlijk in alle gevallen door een collega laten vervangen.