Masterclass Werkgeluk en onderwijskwaliteit

Ook veel personeelsverloop en ziekteverzuim op jouw school? Zit je ook met je handen in het haar als er weer een leerkracht naar een andere school gaat? Hoe behoud je goede onderwijsprofessionals? Een van de sleutels hiervoor is het creëren van een prettig werkklimaat, waar leerkrachten gelukkig zijn. Schoolleiders spelen hier een cruciale rol in. Wil je hier meer van weten? Kom dan naar de masterclass op woensdag 11 oktober over werkgeluk en onderwijskwaliteit olv Paul Baan, oprichter van Klassewerkplek.

Scholen die hoog scoren op werkgeluk hebben veel minder personeelsverloop en ziekteverzuim. Uit het onderzoek van Klassewerkplek blijkt keer op keer de cruciale rol van de schoolleider bij het behoud van leerkrachten. Leerkrachten die beter in hun vel zitten, kunnen meer rust en structuur bieden waardoor leerlingen beter presteren. En dit heeft dus direct invloed op de onderwijskwaliteit. Klassewerkplek geeft scholen die uitblinken in hun bijdrage aan het werkgeluk van leerkrachten een voorbeeldfunctie. In deze interactieve sessie bij de AVS in Utrecht gaan we zelf aan de slag met dit thema aan de hand van (jouw) cases.

We pakken de thema’s die bijdragen aan werkgeluk bij de kop en gaan  in gesprek over het organiseren van werkgeluk én onderwijskwaliteit. Dat doen we samen met Karin Landman, schoolleider van OBS Anne Frank in Leiden, en Dorien Overvliet, schoolleider van de Fortgensschool in Voorschoten. De sessie wordt begeleid door Paul Baan, ex-zijinstromer en oprichter van Klassewerkplek.

Ga in gesprek met andere schoolleiders. Er is veel ruimte voor vragen en discussie.

Over Klassewerkplek

Scholen in Nederland werken keihard aan het oplossen van het lerarentekort. Tegelijkertijd kent de sector een hoge uitstroom, en hapert de instroom door berichten over werkdruk en lage beloning. Daarom geeft Klassewerkplek aandacht aan positief werkgeverschap in het primair onderwijs. Scholen kunnen meedoen aan een onderzoek om het werkgeluk van leerkrachten in kaart te brengen. Met de resultaten kunnen alle scholen zien waar en hoe ze kunnen leren van deze voorbeeldscholen. Meer informatie: https://www.klassewerkplek.nl/

Meer informatie over deze bijeenkomst? Mail netwerk@avs.nl

  Meer informatie

  Prijs

  Ledenprijs: € 175
  Prijs: € 225

  AVS Netwerk behoudt het recht om tussentijdse prijsverhogingen door te voeren.

  Data en locatie

  Er zijn op dit moment geen data voor dit aanbod.

  Doelgroep

  (Startende) schoolleiders PO