Masterclass Stimuleren van kansengelijkheid

Kansengelijkheid is één van de belangrijkste uitdagingen in het onderwijs. Eén van de knoppen waaraan je kan draaien, is het ontwikkelen van sociaal-emotionele vaardigheden. Want hoe beïnvloedt het (deels) ontbreken van sociaal kapitaal de kansengelijkheid? En welk verschil kun je maken door goed samen te werken met externe maatschappelijke organisaties? En hoe kun je dit vervolgens goed verwerken in een geïntegreerde leerlijn die je ook kunt gebruiken voor de invulling van burgerschap?

Opbrengsten:

 • Inzicht in thematiek kansengelijkheid (onder andere theoretisch kader)
 • Kennis van impact van sociaal kapitaal op kansengelijkheid
 • Inspiratie op werkwijze maatschappelijke organisaties
 • Praktische handvatten en eerste opzet voor inrichten geïntegreerde leerlijn

Kortom, in deze masterclass doe je kennis, inspiratie en praktische handvatten op over hoe je kansengelijkheid aanpakt in het onderwijs, met extra aandacht voor sociaal-emotionele ontwikkeling.

  Meer informatie

  Prijs

  • Ledenprijs: € 175
  • Prijs: € 225

  AVS Netwerk behoudt het recht om tussentijdse prijsverhogingen door te voeren.

  Data en locatie

  Deze masterclass duurt een middag.

  Datum: 3 juni 2024
  Locatie: AVS in Utrecht
  Tijd : 13:00 tot 16:30 uur

  Doelgroep

  Schooldirecteuren PO en VO

  Over de docent

  Jeroen Paul Nijmeijer is sinds kort werkzaam als algemeen directeur van SKB Nederland (Samenwerkingsverband Kansengelijkheid en Burgerschapsonderwijs). Daarvoor was Jeroen Paul jarenlang werkzaam als organisatiestrateeg. Hij is gewend om transities te begeleiden, systemisch te werken, partijen te verbinden en bestaande hardnekkige patronen te doorbreken.