Masterclass Pedagogisch Leiderschap

“Weten wat je moet doen, als je niet weet wat je moet doen.”

Soms ben je de leider die je wilt zijn en soms ben je de leider die je liever niet wilt zijn. Vaak hangt dat samen met situaties, waarin we niet precies weten wat we moeten doen.

En toch is het in pedagogische zin van belang dat je altijd een perspectief hebt in (onvoorspelbare) pedagogische situaties. In deze masterclass leer wat je moet doen als je niet weet wat je moet doen, én hoe je de verantwoordelijkheid voor wat er speelt, kunt delen met je collega’s en leerlingen.

De masterclass Pedagogisch Leiderschap helpt je om in elke situatie goed te kunnen (blijven) handelen. Het maakt je bewuster, breidt je handelingsrepertoire uit en creëert routines in het intermenselijk contact. In deze interactieve middag ga je onder ander aan de slag met de volgende vragen:

-Hoe deel je een dilemma om een nieuw bewustzijnsveld te creëren?

-Hoe kun je patronen bij leerlingen herkennen en benoemen, waardoor ze een andere keuze kunnen maken?

Na het volgen van deze Masterclass sta je sterker in je schoenen om in elke situatie pedagogisch tactvol te handelen met bewustwording van alle perspectieven. Ook in lastige situaties!

Aankomende opleidingsdata

  Meer informatie

  Data en locatie

  Deze masterclass duurt een middag.

  Datum: 2 april 2024
  Locatie: AVS in Utrecht
  Tijd : 12:30 tot 16:00 uur | Voorafgaand een lunch (om 12:00 uur)

  Prijs

  • Ledenprijs: € 175
  • Prijs: € 225

  AVS Netwerk behoudt het recht om tussentijdse prijsverhogingen door te voeren.

  Over de docent

  Marcel van Herpen werkt voor het Centrum Pedagogisch Contact .
  Marcel is auteur van publicaties zoals “Ik, de leraar”, “Wij, de leraar”, “Wij zijn Leiders”, “Ik, de coach” en “Werk voor de reünie”. Luister ter voorbereiding naar de nieuwe podcast van Marcel: ‘Het mysterie van de goede leraar”.  (te beluisteren op alle podcastkanalen: ITunes, Spotify, etc.) en abonneer je op zijn YouTube-kanaal: https://www.youtube.com/c/MarcelvanHerpenpedagoog. Zijn YouTube-filmpjes, CV, boeken, podcasts, films, colleges, Tv-uitzendingen, spreuken en artikelen zijn te vinden op www.marcelvanherpen.nl 

  Doelgroep

  Leiders PO-VO-MBO