Masterclass Interim-management

Het onderwijs kent een groot tekort aan schoolleiders terwijl het onverminderd voor complexe opdrachten staat. Er is daarom veel vraag naar de inzet van ervaren schoolleiders die in een tijdelijke opdracht het onderwijs op school een positieve ‘boost’ kunnen geven. Voor de professionals die er werken is er alles aan gelegen dat zij in dit proces gezien zijn en meegenomen in de keuzes die gemaakt worden. Dat is waar een goede interim-directeur het verschil kan maken. 

In deze masterclass nemen ervaren interimmers Linda Morssinkhof en Mathieu Bootsveld je mee in alle ins en outs van dit vak. In welke situaties wordt er doorgaans een beroep gedaan op een interim-directeur? Waarom wordt er veelal gekozen voor deze externe oplossing en wat is daarvan de toegevoegde waarde? Wat is je rol, wat zijn je taken als interim-directeur? Wat zijn de voor- en nadelen voor jezelf als professional, maar ook voor het bestuur dan wel de opdrachtgever? Waar moet je rekening mee houden als je dit vak wilt gaan uitoefenen? Welke valkuilen zijn er en wat zorgt er nu juist voor dat je een interim-directeur wordt, die daadwerkelijk het verschil maakt? 

Deze masterclass is een must go voor wie op zoek is naar een nieuwe uitdaging, daarbij het interim-management overweegt en hier graag met vakgenoten over wil sparren. 

  Meer informatie

  Data en locatie

  Op dit moment zijn er geen data voor dit aanbod. Vraag informatie aan om op de hoogte gehouden te worden.

  Prijs

  • Ledenprijs: € 175
  • Prijs: € 225

  AVS Netwerk behoudt het recht om tussentijdse prijsverhogingen door te voeren.

  Doelgroep

  Schoolleiders PO, SO en VO die het vak van de interim-directeur willen verkennen. 

  Over de docenten

  Linda Morssinkhof 
  Linda Morssinkhof werkte jarenlang in het onderwijs als (interim) directeur en bestuurder. Tegenwoordig is ze als docent en coach betrokken bij de academie van AVS waaronder de leergang Interim-Management.   

  Mathieu Bootsveld 
  Na een aantal jaar als schoolleider te hebben gewerkt, maakte Mathieu in 2015 de keuze om als interim-directeur aan de slag te gaan. In deze rol is hij sindsdien voor maar liefst vijftien scholen van betekenis geweest. Met deze bak aan ervaring kan hij je alles vertellen over dit vak.