Masterclass Alle stemmen gelden

Omgaan met complexe vraagstukken waar de school mee geconfronteerd wordt, vraagt om samenwerking tussen leraren en schoolleiding. Het is nodig om ieders perspectief te benutten. Daarvoor moet een ieder zich gezien, gehoord en gewaardeerd weten. De schoolleider speelt een belangrijke rol in het ontwikkelen van de school als lerende en inclusieve organisatie.

Hoe kun je als leidinggevende ervoor zorgen dat iedere leraar zich gezien en gehoord voelt? Hoe benut je diverse perspectieven om tot betere en gedragen besluitvorming te komen? Hoe creëer je een veilige en inclusieve leeromgeving voor professionals? Loes van Wessum deelt informatie uit internationaal onderzoek naar includerend leiderschap. Dit onderzoek geeft schoolleiders concrete beelden van de wijze waarop ze een veilige en inclusieve leeromgeving kunnen ontwikkelen.  In een interactieve werksessie  gaan schoolleiders met elkaar in gesprek rond een aantal prikkelende vragen.

Na afloop ontvang je een certificaat.

Aankomende opleidingsdata

  Meer informatie

  Data en locatie

  Deze masterclass duurt een middag.

  Datum: maandag 18 november 2024
  Locatie: AVS in Utrecht
  Tijd: 12.30 - 16.00 uur | Inclusief lunch!

  Prijs

  • Ledenprijs: € 175
  • Prijs: € 225

  AVS Netwerk behoudt het recht om tussentijdse prijsverhogingen door te voeren.

  Doelgroep

  Schoolleiders PO, met verschillend ervaringsniveau

  Over de docent

  Loes van Wessum kent het onderwijs vanuit verschillende perspectieven, de laatste jaren vooral als onderzoeker , opleider voor schoolleiders en onderwijsadviseur. Ze heeft meerdere praktische publicaties geschreven en werkt samen met schoolleiders en bestuurders om de professionele groei van schoolleiders te stimuleren. Ze is senior onderzoeker in het Lectoraat Leraren en Lerarenopleiders voor Inclusieve Leeromgevingen  Hogeschool Windesheim en bij ESHA en heeft haar eigen professionalisering en adviesbureau