Zie deze pagina Klik hier om meer te weten te komen
Waarom niet hier checken pillen-zonder-voorschrift.com
Home » Professionalisering » Trainingen en masterclasses » Organisatie-, en leiderschapsontwikkeling » Communicatielab, verborgen dimensies van communicatie met NLP

Communicatielab, verborgen dimensies van communicatie met NLP

Er zijn leiders en zij die leiden.
Leiders hebben macht, zij die leiden inspireren ons.

 
Steeds meer leiders voelen aan dat het in verbinding zijn met de mensen onmisbaar is voor het bouwen van een team en het behalen van doelen. Communicatie is essentieel voor het opbouwen van relaties en daarmee dus ook tot de mogelijkheid om te mogen/kunnen leiden. Buiten het overbrengen van een basale boodschap zijn de onbewuste niveaus die je communiceert doorslaggevend als het gaat over het opbouwen van relationele waarden als verbinding en vertrouwen. 
 
Het Neuro Linguïstisch Programmeren, kortweg NLP genoemd, is een methodiek voor communicatieverrijking en leent zich bijzonder goed om juist met deze diepere niveaus van uw communicatie aan het werk te gaan. NLP werd ontwikkeld in de jaren zeventig aan de Universiteit van Californië. Het beschrijft de dynamiek tussen ons brein (Neuro) en taal (Linguïstiek) en hoe hun interactie in ons lichaam emoties en gedrag beïnvloedt. En die zijn nogal talrijk zal blijken. 
 
Tijdens de training wordt u zichzelf bewust van uw eigen communicatie. Wat zijn uw onderliggende drijfveren en communicatie voorkeuren en hoe kunt u de sterke aspecten daarvan nog beter inzetten. Ook uw onbewuste hindernissen gaan we niet uit de weg en buigen deze gaandeweg om naar bruggen. De verkregen inzichten geven uw manier van communiceren direct een extra dimensie. Zowel in groepen als inter- en intrapersoonlijk.
 
Tijdens de training hanteren we het persoonlijke doel van iedere deelnemer als uitgangspunt en werken we ook met casussen uit uw eigen praktijk. Door deze opbouw en mogelijke intensiteit kan het bijna niet anders dan dat tijdens deze vijfdaagse expeditie de deelnemers elkaar ook beter leren kennen.
 
Onderwerpen die onder meer aan bod komen zijn:

  • representatiesystemen en -voorkeuren,
  • taalpatronen herkennen,
  • rapport maken (in verbinding zijn met de ander),
  • herkaderen (omdenken),
  • belemmerende overtuigingen en metaposities. 

Na deze vijf dagen heeft u inzicht gekregen in uw manier van communiceren en bent u in
staat uw communicatie optimaal af te stemmen. U kunt vanuit uw eigen kracht omgaan met lastige situaties en conflicten en bouwt middels uw communicatie aan een stevige basis van vertrouwen en verbinding met uw medewerkers.  
 

 


Inschrijven

Bij voldoende belangstelling wordt er dit schooljaar een nieuwe groep gevormd. U kunt zich via deze link aanmelden: inschrijven.

Neem contact op met de AVS voor meer informatie over deze cursus: cel@avs.nl.

Trainer(s)

Erkende onderwijsinstelling

Het AVS Professionaliseringsaanbod wordt verzorgd door de AVS Professionalisering BV. De AVS Professionalisering BV en de daaronder vallende AVS Centrum Educatief Leiderschap zijn opgenomen in het register van het CRKBO, het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. De opname in dit register vindt plaats op basis van een audit en betekent dat het AVS Centrum Educatief Leiderschap een erkende onderwijsinstelling is voor kort beroepsonderwijs. Alle professionaliseringsactiviteiten zijn hierdoor vrijgesteld van de BTW -belasting. Tevens zijn wij als organisatie aangesloten bij de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO).

CRKBO-117_0.png  NRTO_keurmerk.png